Leer online en blijf je ontwikkelen met de online cursussen van de Bibliotheek

Speciaal voor leden van de Bibliotheek hebben we een aanbod van interessante cursussen en trainingen samengesteld. Als lid van de Bibliotheek kun je deze online cursussen gratis volgen. De aanbieders van de curussen zijn Soofos en GoodHabitz.

Videogalerij online activiteiten

Bekijk opnames Bibliotheek Drachten organiseert regelmatig online lezingen, workshops en informatiesessies. Deze online activiteiten worden opgenomen, en kun je hier terugkijken.

ING Servicepunt

We zijn erg blij, want het ING servicepunt in onze bibliotheek is geopend. Kom snel langs en neem je inlogcodes, ING-betaalpas en ID mee. Dan helpen wij je met jouw bankzaken en vragen over digitaal bankieren. Op deze manier zorgen we ervoor dat iedereen zijn digitale vaardigheden kan verbeteren. 

De Digitale Voorleestas

Lees mee vanuit onze Digitale Voorleestas met prentenboeken & doe-, zing-, speel- en praatopdrachtjes. Elke week verschijnt er een nieuwe voorleestas, met daarin twee prentenboeken.

Een schat aan informatie!

De Bibliotheek beschikt over een groot aantal digitale informatiebronnen

Op de publiekscomputers in de bibliotheek kun je deze digitale bronnen gratis raadplegen. Een deel van de databanken kun je ook thuis raadplegen. 

Bereslim!

Van prachtige geanimeerde prentenboeken tot leerzame spelletjes. Bereslim heeft pedagogisch verantwoorde computerspellen voor peuters en kleuters. In alle spellen wordt aandacht besteed aan het aanleren van verschillende soorten strategieën. Bereslim is dus leuk én leerzaam! Je kunt de producten gewoon thuis gebruiken.

Wifi nodig?

Onze bezoekers kunnen gratis en veilig gebruik maken van het wifi-netwerk met behulp van Publicroam. Dit bestaat naast het eigen wifi-netwerk van de bibliotheek.

Gratis online trainingen

Wil jij je skills op het gebied van timemanagement of digitale vaardigheden versterken? Of lijkt de cursus Digitale fotografie, Yoga, Mindfullness of Gezond eten je leuk? Er zijn wel 28 gratis online trainingen.

Korting met je biebpas

Korting op leuke uitjes in Friesland voor bibliotheekleden! Op vertoon van je biebpas ontvang je verschillende voordelen, van korting tot een gratis kopje koffie. 

Tips Mijn Menu
  • In een oogopslag zien wat u thuis hebt en ook van uw gezinsleden.
  • Een mail ontvangen wanneer er nieuwe boeken zijn in uw favoriete genre.
  • Een verlanglijst aanleggen voor al die boeken die u nog graag wilt lezen.
  • Alles wat u eerder hebt geleend op een rijtje.
Boekstartkoffertje

Maak je baby lid en krijg zo'n leuk koffertje! Er zit een boekje met kinderliedjes een babyboekje en een cd in.

Nepnieuws???

Fake news, hoax, fabeltjes… Nepnieuws is misleidende en onjuiste informatie. Waarom wordt het gemaakt? En wat kun jij zelf doen om nepnieuws te herkennen?

NIEUW!

Collectie NIEUW

Nieuwe boeken en films waarover u in de krant of op radio en tv gehoord heeft, vindt u in de collectie NIEUW! Na verloop van tijd komen de titels gewoon in de kast te staan, tussen de andere boeken of films.

Inleverbrievenbus

Kunt u uw boeken niet tijdens openingstijden inleveren? Geen probleem! Ook buiten onze openingsuren kunt u ze inleveren via een inleverbus aan de zijkant van de bieb, in de passage tegenover het Friese Schathuis.