Bibliotheek Drachten | Smallingerland


 • Vakantie-abonnement Meer info

  Ben jij een echte zomerlezer? Boekje in de hangmat, dvd'tje voor als het een dag slecht weer is, een camping- of reisgids lenen? Dan is het vakantieabonnement perfect voor jou!

 • De Weggeefkast Meer weten

  Neem mee wat je nodig hebt. En geef wat je over hebt! De Weggeefkast in Bibliotheek Drachten is er voor mensen die iets nodig hebben. En voor anderen die iets kunnen missen.

 • Gezocht: Taalvrijwilligers Bekijk de vrijwilligersvacatures

  Vind jij het leuk om mensen te helpen met hun taalvaardigheden? Op dit moment zijn wij op zoek naar Taalvrijwilligers. Voor o.a. inburgering, de cursus Voel je goed! en Digitale vaardigheden.

 • Pak voordeel met je biebpas Bekijk alle uitjes

  Ga eropuit, en pak voordeel met je biebpas! Als lid van de bieb ontvang je korting op de leukste uitjes in Friesland! Ga jij met korting naar De Naturij, het Kameleondorp of het theater?

 • Oekra├»ne pagina Bekijk details

  Er zijn inmiddels veel initiatieven op gang gekomen om Oekraïense vluchtelingen te helpen. Bijvoorbeeld om te lezen in hun eigen taal of om Nederlands te leren spreken. Hier vind je voorbeelden van deze...

 • FabLab vrijwilligers gezocht Vrijwilligersvacature FabLab

  Het FabLab van Bibliotheek Drachten is de afgelopen jaren gegroeid, dankzij een trouwe en enthousiaste groep vrijwilligers. Vind jij dit ook interessant? Bekijk dan deze vrijwilligersvacature.


Welk boek pak jij deze zomer?

In juni, juli en augustus is het weer tijd voor Zomerlezen. De zomer is de uitgelezen tijd van het jaar om eindelijk weer eens toe te komen aan het lezen van een boek. 'Welk boek pak jij deze zomer?'

Zomerse leestipsContact met de bibliotheek

De bibliotheek is telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9.00 - 17.00 uur T. (0512) 512 680 of via de mail info@bibliotheekdrachten.nl


 • Hulp tijdens de coronacrisis Bekijk details

  Corona makkelijk uitgelegd voor jezelf of voor iemand die je kent? Uitleg over hoe je online in contact blijft met familie? Hoe werkt een mobiel? Ben je iemand of ken je iemand die hulp kan gebruiken?

 • Podcast over boeken en lezen Naar de podcasts

  Koptelefoon in de aanslag? Want behalve een luisterboek gaat er natuurlijk niets boven een boekenpodcast. We zetten wat interessante podcasts voor je op een rij. Over lezen, luisteren, boeken en bibliotheken.

 • Tijdschriftenbieb tijdschriftenbieb

  Lees tijdschriften op je telefoon of tablet. Van AutoWeek tot Yoga Magazine. De app is gratis voor bibliotheekleden. Je kunt de app downloaden in de App Store en Google Play.

 • Een schat aan informatie Alle digitale bestanden

  De Bibliotheek beschikt over een groot aantal digitale informatiebronnen. Op de computers in de bieb kun je deze digitale bronnen gratis raadplegen. Een deel van de databanken kun je ook thuis raadplegen.