Gratis formulierenspreekuur

Hulp nodig bij het invullen van formulieren?

Het formulierenspreekuur is een gratis inloopspreekuur voor hulp bij het invullen van formulieren én het lezen van brieven of bijsluiters.

Een uitkering, toeslagen of zorghulp aanvragen? Voor veel zaken moet je formulieren invullen. En deze zijn vaak best ingewikkeld! Maar ook brieven van bijvoorbeeld de gemeente of het ziekenhuis of de bijsluiter van een medicijn zijn soms lastig te begrijpen.

Heb je hulp nodig bij het begrijpen van een brief of het invullen van een formulier? Kom naar het gratis formulierenspreekuur in de bibliotheek. Neem je brief of formulier mee, dan gaan we meteen samen aan de slag! 

Wekelijks op dinsdag van 14.00 - 16.00 uur 
(van 21 januari t/m 26 mei 2020)

Cursus: Klik&Tik

Cursus Klik&Tik

Iets kopen, informatie zoeken, een bankbetaling doen of een vakantie boeken. dat gaat steeds vaker via internet.

Klik&Tik is een één op één cursus voor mensen die geen of heel weinig ervaring hebben met de computer en het internet.

In overleg worden datum, tijdstip en inhoud bepaald.

De cursus kan gevolgd worden in Bibliotheek Drachten maar ook in Kringloopwinkel Hart in Friesland. Neem voor meer informatie en aanmelden contact op met Birgit Wienert. Dit kan telefonisch via 0512 512680 of via bwienert@bibliotheekdrachten.nl.

Cursus: Leer werken met DigiD!

DigiD

Voor veel zaken moet je inloggen met een DigiD. Zoals voor het aanvragen van huurtoeslag, het zoeken van werk, het doorgeven van een verhuizing of verlengen van je paspoort of rijbewijs.

Vind jij het lastig met de websites van de overheid te werken? Deze cursus helpt je op weg, zodat je voortaan zelf deze zaken via het internet kunt regelen! Wegens groot succes wordt de cursus dit najaar twee keer gegeven. 

Deelname
De cursus wordt gegeven door gecertificeerde docenten in kleine groepen van maximaal 8 personen. De cursus bestaat uit vier wekelijkse bijeenkomsten van twee uur.

Cursusdata: 

De cursus is gratisvooraf inschrijven is noodzakelijk.

Vind je werken met de computer nog moeilijk? Volg dan eerst de beginnerscursus Klik&Tik in de bibliotheek.

De Bibliotheek maakt je rijker!

Digisterker

Oefenen.nl

Oefenen.nl is het online startpunt voor iedereen die zijn basisvaardigheden verder wil verbeteren. Je oefent met taal, rekenen, internetten en omgaan met geld.

website oefenen.nl

Hulp bij belastingaangifte

Belastingaangifte doen?

Veel mensen vinden het ingewikkeld. Kunt u wel wat hulp gebruiken? Dan bent u in de maanden maart en april welkom in de bibliotheek. Daar helpen vrijwilligers u gratis met het invullen van de aangifte inkomstenbelasting. Aanmelden is wel noodzakelijk. 

  • Bekijk hier alle data in 2020. 

Bekijk hier de checklist van de Belastingdienst om te zien wat u mee moet nemen.