Gratis formulierenspreekuur

Hulp nodig bij het invullen van formulieren?

Het formulierenspreekuur is een gratis spreekuur voor hulp bij het invullen van formulieren én het lezen van brieven of bijsluiters.

Een uitkering, toeslagen of zorghulp aanvragen? Voor veel zaken moet je formulieren invullen. En deze zijn vaak best ingewikkeld! Maar ook brieven van bijvoorbeeld de gemeente of het ziekenhuis of de bijsluiter van een medicijn zijn soms lastig te begrijpen.

Heb je hulp nodig bij het begrijpen van een brief of het invullen van een formulier? Kom naar het gratis formulierenspreekuur in de bibliotheek. Neem je brief of formulier mee, dan gaan we meteen samen aan de slag! 

Let op! In verband met de richtlijnen van het RIVM is het noodzakelijk om een afspraak te maken voor het formulierenspreekuur. Dit kan via onze website, telefonisch via 0512 512680 of in de bibliotheek. 
 

Elke dinsdag en donderdag
Alleen op afspraak

Cursus: Klik&Tik

Cursus Klik&Tik

Iets kopen, informatie zoeken, een bankbetaling doen of een vakantie boeken. dat gaat steeds vaker via internet.

Klik&Tik is een één op één cursus voor mensen die geen of heel weinig ervaring hebben met de computer en het internet.

In overleg worden datum, tijdstip en inhoud bepaald.

De cursus kan gevolgd worden in Bibliotheek Drachten maar ook in Kringloopwinkel Hart in Friesland. Neem voor meer informatie en aanmelden contact op met Birgit Wienert. Dit kan telefonisch via 0512 512680 of via bwienert@bibliotheekdrachten.nl.

Cursus: Leer werken met DigiD!

DigiD

Voor veel zaken moet je inloggen met een DigiD. Zoals voor het aanvragen van huurtoeslag, het zoeken van werk, het doorgeven van een verhuizing of verlengen van je paspoort of rijbewijs.

Vind jij het lastig met de websites van de overheid te werken? Deze cursus helpt je op weg, zodat je voortaan zelf deze zaken via het internet kunt regelen! 

Houd de website in de gaten voor nieuwe data.

De cursus wordt gegeven door gecertificeerde docenten in kleine groepen van maximaal 6 personen. De cursus bestaat uit vier wekelijkse bijeenkomsten van twee uur.

Vind je werken met de computer nog moeilijk? Volg dan eerst de beginnerscursus Klik&Tik in de bibliotheek.

De Bibliotheek maakt je rijker!

Digitaal Spreekuur

Heb je vragen over het gebruik van tablet, computer en laptop? Kom naar het Digitaal spreekuur in de bibliotheek. Ook over andere digitale zaken zoals smartphones, apps, computervirussen en het installeren van programma’s helpt SeniorWeb Drachten je graag verder. De koffie en thee staan klaar.

  • In verband met de coronamaatregelen is er een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Hierdoor is aanmelden noodzakelijk.
    Dit kan via onderstaande reserveerknop of bij de klantenservice in de bibliotheek.

Digisterker

Oefenen.nl

Oefenen.nl is het online startpunt voor iedereen die zijn basisvaardigheden verder wil verbeteren. Je oefent met taal, rekenen, internetten en omgaan met geld.

website oefenen.nl

Hulp bij belastingaangifte

Belastingaangifte doen?

Veel mensen vinden het ingewikkeld. Kunt u wel wat hulp gebruiken? Dan bent u in de maanden maart en april welkom in de bibliotheek. Daar helpen vrijwilligers u gratis met het invullen van de aangifte inkomstenbelasting. Aanmelden is wel noodzakelijk. 

  • Bekijk hier alle data in 2021. 

Bekijk hier de checklist van de Belastingdienst om te zien wat u mee moet nemen.