Cursus: Klik&Tik

Cursus Klik&Tik

Iets kopen, informatie zoeken, een bankbetaling doen of een vakantie boeken. dat gaat steeds vaker via internet.

Klik&Tik is een één op één cursus voor mensen die geen of heel weinig ervaring hebben met de computer en het internet.

In overleg worden datum, tijdstip en inhoud bepaald.

Neem voor meer informatie en aanmelden contact op met Birgit Wienert. Dit kan telefonisch via 0512 512680 of via bwienert@bibliotheekdrachten.nl.

Oefenen.nl

Oefenen.nl is het online startpunt voor iedereen die zijn basisvaardigheden verder wil verbeteren. Je oefent met taal, rekenen, internetten en omgaan met geld.

website oefenen.nl

Cursus: Leer werken met DigiD!

DigiD

Vindt u het moeilijk met de websites van de overheid te werken? Aanvragen van huurtoeslag, het zoeken van werk, doorgeven van een verhuizing, informatie over uw pensioen opvragen, uw paspoort of rijbewijs verlengen. Alles moet via internet, en overal moet u inloggen met een DigiD. 

De vierdelige, gratis cursus Leer werken met DigiD helpt u op weg zodat u allerlei zaken zelf via internet kunt regelen.


Deelnemen

De cursus wordt gegeven door gecertificeerde docenten Digisterker in kleine groepen van maximaal 8 personen.

De cursus bestaat uit vier bijeenkomsten van twee uur op maandagmiddag 21 en 28 januari, 4 en 11 februari 2019 van 14.00 – 16.00 uur (DEZE DATUM IS VOL!) en op maandagmiddag 4, 11, 18 en 25 maart 2019 van 14.00 – 16.00 uur (DEZE DATUM IS VOL!).

De cursus is gratis maar vooraf inschrijven is verplicht. Vindt u werken met de computer nog moeilijk? Volg dan eerst de beginnerscursus Klik&Tik in de bibliotheek.


De Bibliotheek maakt je rijker!

Digisterker

Hulp bij belastingaangifte

Belastingaangifte doen?

Veel mensen vinden het ingewikkeld. Kunt u wel wat hulp gebruiken? Dan bent u op woensdagochtend in de maanden maart en april welkom in de bibliotheek. Daar helpen vrijwilligers u gratis met het invullen van de aangifte inkomstenbelasting. 

U kunt van maandag t/m donderdag tijdens kantooruren een afspraak maken op 0512 512680.

Bekijk hier alle data waarop u hulp bij de belastingaangifte kunt krijgen. 

Bekijk hier de checklist van de Belastingdienst om te zien wat u mee moet nemen.