Kinderen kunnen doorlezen

Het is belangrijk voor kinderen – vooral als ze net hebben leren lezen – dat ze blijven lezen, want anders verleren ze het. En hoe meer, hoe liever, want daar worden ze nog slimmer van!

Gratis lid

Via de bibliotheek kunnen kinderen e-books en luisterboeken lenen en daarnaast ook gratis gebruik maken van het programma Yoleo, vooral als ze lezen niet zo makkelijk vinden. Daarvoor is het wel nodig dat ze lid zijn van de bibliotheek, dit is voor kinderen gratis.

Nu Bibliotheek Drachten dicht is in verband met het Coronavirus, willen we kinderen toch de mogelijkheid bieden om lid te worden van de bibliotheek. Je kunt nu tijdelijk een lidmaatschap voor je kind aanvragen via de mail. Wel zo makkelijk!

Zo werkt het

Stuur een mail naar info@bibliotheekdrachten.nl met daarin de volgende gegevens:    

  • Voornaam en achternaam van je kind·        
  • Adres     
  • Geboortedatum       
  • E-mailadres     
  • Telefoonnummer

Per mail krijg je dan een pasnummer en een tijdelijk wachtwoord toegestuurd. Als je op onze website inlogt op ‘mijn menu’ maak jedaar een eigen wachtwoord aan. Daarna registreer je je kind bij de online bibliotheek via www.onlinebibliotheek.nl.

Vanaf dat moment kan je kind e-books en luisterboeken lenen en gratis gebruikmaken van allerlei handige programma’s. Wanneer de bibliotheek weer open is kan het ledenpasje van je kind afgehaald worden bij de klantenservice.