Vacatures

 

Word jij onze nieuwe collega?

Bibliotheek Drachten | Smallingerland is in december 2023 uitgeroepen tot ‘Best presterende bibliotheek van Nederland’. We werken dan ook al jaren aan zowel onze collectie, onze activiteiten in het kader van Leven Lang Ontwikkelen, het aanbod binnen het sociaal domein en een intensieve samenwerking met het onderwijs. Om alle rollen en activiteiten van onze bibliotheek goed te communiceren en promoten, zijn we op zoek naar een gedreven


Domeinspecialist Marketing & Communicatie voor 24 uur per week

De functie
Als Domeinspecialist Marketing & Communicatie zorg je ervoor dat Bibliotheek Drachten | Smallingerland zichtbaar is en dat de projecten en activiteiten de bezoekers/deelnemers en persaandacht krijgen die ze verdienen. Je bent het hoofd van een compacte afdeling. Je adviseert de directeur en de organisatie over de communicatie en PR, schrijft de marketingjaarplannen, beheert het budget en vertegenwoordigt de afdeling in het Domeinspecialisten(teamhoofden)-overleg. 

Met je directe collega bedenk je campagnes, middelen en content, die deels extern worden vormgegeven. Je houdt landelijke trends en ontwikkelingen in de gaten, neemt deel aan het marketingoverleg van het Fries Bibliotheken Netwerk en bouwt een (cultureel) netwerk op in Drachten. Op dit moment nemen we de positionering en (visuele) identiteit onder de loep, mede in het kader van een nieuw meerjarenbeleidsplan. Bij dit proces ben je actief betrokken. 


Wat vragen wij van jou?

  • Je hebt een relevante opleiding afgerond op hbo-niveau
  • Je hebt ervaring als marketing- & communicatieprofessional
  • Je hebt affiniteit met het werk van de bibliotheek
  • Je bent heel zelfstandig, maar werkt ook graag samen
  • Je houdt - ook in hectische tijden - altijd het overzicht en hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel
  • Je bent creatief en beheerst de Nederlandse taal vlekkeloos

Wat bieden wij je?

  • Een functie voor een jaar met de mogelijkheid tot verlenging en vast contract
  • Een aanstelling voor 24 uur per week in schaal 9 (cao Openbare Bibliotheken, min. € 3.484,- tot max. € 4.451,- bruto per maand bij 36 uur per week)
  • Werken aan projecten die ertoe doen in een prettige en informele sfeer

Ben je enthousiast geworden?

Dan zien wij heel graag voor 1 maart 2024 jouw motivatiebrief en cv tegemoet op werkenbij@bibliotheekdrachten.nl, t.a.v. directeur Rien Vrijenhoek. Inhoudelijke vragen kun je ook naar dit mailadres sturen. De eerste gesprekken vinden plaats in week 11. We streven naar een vlotte indiensttreding, omdat de functie op dit moment ad interim wordt ingevuld.

>>> Bekijk als PDF


Lijkt het jou leuk om als vrijwilliger aan de slag te gaan?

Bekijk hier alle superleuke vacatures