Bereslim!

Van prachtige geanimeerde prentenboeken tot leerzame spelletjes. Bereslim heeft pedagogisch verantwoorde computerspellen voor peuters en kleuters. In alle spellen wordt aandacht besteed aan het aanleren van verschillende soorten strategieën. Bereslim is dus leuk én leerzaam! Je kunt de producten gewoon thuis gebruiken.

Ga naar Bereslim

Digitale tips

Digitale brochure

Viermaal per jaar verschijnt de digitale brochure BoekStart voor jou! met tips over de nieuwste boekjes, voorlezen en multimedia. Met links naar filmpjes, achtergrondinformatie en interessante websites.

Brochure Boekstart

Samen lezen!

Samen een boekje lezen – plaatjes aanwijzen en verhaaltjes vertellen – versterkt de band met je baby. En kinderen die als baby al zijn voorgelezen, zijn later beter in taal. Je kan dus niet vroeg genoeg beginnen met voorlezen.

Het landelijke project BoekStart voor baby’s stimuleert dit. In samenwerking met de gemeente en de Stichting Lezen doet de bibliotheek mee aan dit project.

Boekstart lezen met je baby

Boekstartkoffertje

Maak je baby (gratis!) lid van de bibliotheek en krijg het leuke BoekStartkoffertje cadeau. Met daarin een babyboekje een boekje met kinderliedjes en een cd. In de bibliotheek kun je meteen de speciale BoekStarthoek met babycollectie ontdekken. Ouders die bij het inschrijven van hun baby zelf ook lid worden krijgen € 10 korting.

Voorleestips

BoekStart - Baby's houden van boeken!