Vanaf 2018 zijn wij boetevrij!

Vanaf 1 januari 2018 zijn we een boetevrije bibliotheek. Dat betekent dat u geen boete hoeft te betalen als u boeken, tijdschriften, cd’s of dvd’s eens iets te laat inlevert. Ook betaalt u geen leengeld meer voor onze collectie NIEUW en voor de dvd’s.

Bibliotheek Drachten heeft alle reden om trots te zijn

Bibliotheek Drachten mag zich de komende vier jaar weer gecertificeerd noemen. Dat betekent dat de bibliotheek aan landelijke normen voldoet. Bibliotheek Drachten scoort op een aantal normelementen zelfs uitstekend. Wij zijn trots!

Wat is Boekstart?

Maak je baby (gratis!) lid van de bibliotheek en krijg het leuke BoekStartkoffertje cadeau. Met daarin twee leuke babyboekjes. In de bibliotheek kun je meteen de speciale BoekStarthoek met babycollectie ontdekken. Ouders die bij het inschrijven van hun baby zelf ook lid worden krijgen € 10 korting.

Inloopdagen FabLab

Fablab

Een FabLab wat is dat eigenlijk? Wat voor machines staan er in een FabLab? Wat kun je ermee maken? Welke kennis moet je hebben om ermee te kunnen werken?

Deze vragen en nog veel meer kun je tijdens de open inloop stellen aan de vrijwilliger.

Kijk lekker rond en met een beetje geluk demonstreert de vrijwilliger het een en ander en misschien zijn er wel creaties van anderen om te bewonderen.

In alle bibliotheken boeken lenen!

Gratis cursus van de maand!

Cursus van de maand

Als lid van een Bibliotheek kan je elk jaar gratis twee online cursussen volgen. Van ons cursusaanbod steek je altijd wat op. Daarnaast bieden we je elke maand een gratis Cursus van de Maand.

De Luisterbieb-app

Word ook digisterker!

Vindt u het moeilijk met de websites van de overheid te werken? Aanvragen van huurtoeslag, het zoeken van werk, doorgeven van een verhuizing, informatie over uw pensioen opvragen, uw paspoort of rijbewijs verlengen. Alles moet via internet, en overal moet u inloggen met een DigiD.

De vierdelige, gratis cursus Leer werken met DigiD helpt u op weg zodat u allerlei zaken zelf via internet kunt regelen.

Deelnemen

De cursus wordt gegeven door gecertificeerde docenten Digisterker in kleine groepen van maximaal 8 personen.

De cursus bestaat uit vier bijeenkomsten van twee uur op dinsdagmiddag 13, 20 en 27 februari en 6 maart 2018 van 14.00 – 16.00 uur

De cursus is gratis maar vooraf inschrijven is verplicht. Vindt u werken met de computer nog moeilijk? Volg dan eerst de beginnerscursus Klik&Tik in de bibliotheek.

De Bibliotheek maakt je rijker!