Bibliotheek Drachten heeft alle reden om trots te zijn

Bibliotheek Drachten mag zich de komende vier jaar weer gecertificeerd noemen. Dat betekent dat de bibliotheek aan landelijke normen voldoet. Bibliotheek Drachten scoort op een aantal normelementen zelfs uitstekend. Wij zijn trots!

In alle bibliotheken boeken lenen!

Wat is Boekstart?

Maak je baby (gratis!) lid van de bibliotheek en krijg het leuke BoekStartkoffertje cadeau. Met daarin een babyboekje een boekje met kinderliedjes en een cd. In de bibliotheek kun je meteen de speciale BoekStarthoek met babycollectie ontdekken. Ouders die bij het inschrijven van hun baby zelf ook lid worden krijgen € 10 korting.

VakantieBieb: 60 e-books cadeau

Winnende boeken van de Kookboeken7daagse

Vanaf 1 juni is de VakantieBieb er weer. Met de VakantieBieb heeft iedereen toegang tot 60 Nederlandse e-books gedurende de hele zomer.

Inloopdagen Fablab

Fablab

Een FabLab wat is dat eigenlijk? Wat voor machines staan er in een FabLab? Wat kun je ermee maken? Welke kennis moet je hebben om ermee te kunnen werken?

Deze vragen en nog veel meer kun je tijdens de open inloop stellen aan de vrijwilliger.

Kijk lekker rond en met een beetje geluk demonstreert de vrijwilliger het een en ander en misschien zijn er wel creaties van anderen om te bewonderen.

Meie wy dy wat freegje?

Tomke vragenlijst

Nei mear as 20 jier Tomke binne wy hiel benijd nei jim ûnderfingen mei it Frysk. Hat Tomke fan ynfloed west op it brûken fan it Frysk? Jim as âlders kinne ús helpe om dy fraach te beäntwurdzjen.

Gratis cursus van de maand!

De Luisterbieb-app

Word ook digisterker!

Word ook digisterker met de gratis cursus 'Hulp bij Digi-D! Alles moet via internet en overal moet je inloggen met een Digi-D. Huurtoeslag aanvragen, werk zoeken, een verhuizing doorgeven, info over je pensioen opvragen, paspoort of rijbewijs verlengen? De cursus 'Hulp bij Digi-D' helpt je op weg zodat je allerlei zaken zelf via internet kunt regelen! Start op maandag 9 oktober en maandag 6 novermber 2017.

De Bibliotheek maakt je rijker!