Een schat aan informatie!

De Bibliotheek beschikt over een groot aantal digitale informatiebronnen.

Op de publiekscomputers in de bibliotheek kun je deze digitale bronnen gratis raadplegen. Een deel van de databanken kun je ook thuis raadplegen.

Wat is Boekstart?

Maak je baby (gratis!) lid van de bibliotheek en krijg het leuke BoekStartkoffertje cadeau. Met daarin twee leuke babyboekjes. In de bibliotheek kun je meteen de speciale BoekStarthoek met babycollectie ontdekken. Ouders die bij het inschrijven van hun baby zelf ook lid worden krijgen € 10 korting.

In alle bibliotheken boeken lenen!

Discovery Zondag - FabLab

Foto Fablab animatie

Een FabLab wat is dat eigenlijk? Wat voor machines staan er in een FabLab? Wat kun je ermee maken? Welke kennis moet je hebben om ermee te kunnen werken?

Deze vragen en nog veel meer kun je stellen aan een vrijwilliger tijdens Discovery Zondag (t/m april).

De vrijwilligers van het FabLab staan in het najaar weer voor u klaar.

Kijk lekker rond en met een beetje geluk demonstreert de vrijwilliger het een en ander en misschien zijn er wel creaties van anderen om te bewonderen.

Aanvragen van boeken

afbeelding van boeken in reserveringskast

Het is tijdelijk niet mogelijk om zelf boeken aan te vragen uit Tresoar en uit bibliotheken buiten Friesland.

Voor het aanvragen van deze boeken stuurt u een mail naar:

administratie@bibliotheekdrachten.nl

Daarin vermeldt u:

• Auteur
  • Titel
  • Uw naam en pasnummer

Excuses voor het ongemak, we hopen dat dit in augustus is verholpen.

Maandelijkse boekentip

Vind jij het ook lastig om een keuze te maken uit al onze boeken? Elke maand verzamelen we een boekentip van een collega, vrijwilliger of vaste bezoeker om je hierbij te helpen.

De Luisterbieb-app

Bibliotheek Drachten heeft alle reden om trots te zijn

Foto medewerkers Bibliotheek Drachten

Bibliotheek Drachten mag zich de komende vier jaar weer gecertificeerd noemen. Dat betekent dat de bibliotheek aan landelijke normen voldoet. Bibliotheek Drachten scoort op een aantal normelementen zelfs uitstekend. Wij zijn trots!