Bibliotheek Drachten heeft alle reden om trots te zijn

Bibliotheek Drachten mag zich de komende vier jaar weer gecertificeerd noemen. Dat betekent dat de bibliotheek aan landelijke normen voldoet. Bibliotheek Drachten scoort op een aantal normelementen zelfs uitstekend. Wij zijn trots!

In alle bibliotheken boeken lenen!

Wat is Boekstart?

Maak je baby (gratis!) lid van de bibliotheek en krijg het leuke BoekStartkoffertje cadeau. Met daarin twee leuke babyboekjes. In de bibliotheek kun je meteen de speciale BoekStarthoek met babycollectie ontdekken. Ouders die bij het inschrijven van hun baby zelf ook lid worden krijgen € 10 korting.

Inloopdagen FabLab

Fablab

Een FabLab wat is dat eigenlijk? Wat voor machines staan er in een FabLab? Wat kun je ermee maken? Welke kennis moet je hebben om ermee te kunnen werken?

Deze vragen en nog veel meer kun je tijdens de open inloop stellen aan de vrijwilliger.

Kijk lekker rond en met een beetje geluk demonstreert de vrijwilliger het een en ander en misschien zijn er wel creaties van anderen om te bewonderen.

Gratis cursus van de maand!

Winnaars van De Gouden Lijst bekend

Als lid van een Bibliotheek kan je elk jaar gratis twee online cursussen volgen. Van ons cursusaanbod steek je altijd wat op. Daarnaast bieden we je elke maand een gratis Cursus van de Maand.

De Luisterbieb-app

Word ook digisterker!

Word ook digisterker met de gratis cursus 'Hulp bij Digi-D! Alles moet via internet en overal moet je inloggen met een Digi-D. Huurtoeslag aanvragen, werk zoeken, een verhuizing doorgeven, info over je pensioen opvragen, paspoort of rijbewijs verlengen? De cursus 'Hulp bij Digi-D' helpt je op weg zodat je allerlei zaken zelf via internet kunt regelen! Start op maandag 9 oktober en maandag 6 novermber 2017.

De Bibliotheek maakt je rijker!