Word jij vrijwilliger bij Bibliotheek Drachten?

Vrijwilligers FabLab aan het woord

Onze enthousiaste vrijwilligers van het FabLab Nancy, Sieberen en Maarten leggen uit waarom het zo leuk is om in het FabLab te werken. Ook enthousiast geworden? Meld je aan als vrijwilliger.

Gezocht: vrijwilligers FabLab

Het FabLab Drachten is een onderdeel van Bibliotheek Drachten en wordt mede mogelijk gemaakt door een team van vrijwilligers.

In het FabLab hebben we een lasersnijder, 3D pennen en 3D-printers, een sublimatieprinter voor hoge resolutie prints, een vinylplotter- en snijder voor stickermateriaal en een hittepers.

We zijn op zoek naar enthousiaste mensen die één dagdeel aanwezig kunnen zijn om bezoekers rond te leiden, technische ondersteuning te bieden of een workshop te leiden.

Is dit iets voor jou? Kom gerust eens langs of geef je op via onderstaande knop.

Gezocht: vrijwilligers E-Lab

Na de succesvolle start van ons FabLab willen we nu ook een begin maken met ons E-Lab. In het E-Lab maken bezoekers spelenderwijs kennis met nieuwe media. Hiermee ontwikkelen ze vaardigheden die in de 21e eeuw belangrijk zijn, zoals programmeren, kritisch nadenken, samenwerken en creativiteit.

Tijdens de openingstijden van het E-Lab worden verschillende workshops aangeboden, zoals Makey Makey, Little Bits en Lego Mindstorm, maar ook Arduino en Raspberry.

Wil jij meehelpen aan de ontwikkeling van uitdagende, spannende en vooral leerzame workshops? Of geef je liever zelf les, of misschien wel allebei?