Welkom in de bibliotheek

Gelukkig is iedereen weer welkom in onze bibliotheek. Wel gelden er nog een aantal basisregels. Let op: Vanaf 6 november is het dragen van een mondkapje in de bibliotheek verplicht.

Je ben welkom voor het lenen en terugbrengen van boeken, voor eindeloos bladeren door kranten en tijdschriften, voor het werken of studeren, met hulpvragen én voor het meedoen aan activiteiten.


Coronatoegangsbewijs
Voor sommige van onze activiteiten vragen we een coronatoegangsbewijs. Dit wordt per activiteit aangegeven in onze agenda. Heb je hulp nodig bij het aanvragen van een coronatoegangsbewijs? Kijk hier of kom langs in de bibliotheek. We helpen je graag verder. 


Mondkapje
Vanaf 6 november is het dragen van een mondkapje bij een bezoek aan de bibliotheek weer verplicht.

Basisregels

Vanuit de overheid worden adviezen gegeven, die overal voor iedereen van toepassing zijn. Dus ook voor een bezoekje aan de bibliotheek:

  • Blijf thuis bij klachten en laat je zo snel mogelijk testen op het coronavirus.
  • Houd afstand van elkaar
  • Was vaak je handen en hoest of nies in je elleboog.
  • Wij zorgen voor voldoende frisse lucht.
  • Volg altijd de aanwijzingen van het personeel op.

Veelgestelde vragen

We hebben de meestgestelde vragen voor je op een rij gezet. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem gerust contact met ons op. Dit kan telefonisch via 0512 512680 of per e-mail

Moet ik een mondkapje dragen bij een bezoek aan de bibliotheek?

Voor iedereen van 13 jaar en ouder is het verplicht een mondkapje te dragen binnen openbare ruimten van bibliotheken. Het mondkapje mag alleen af op het moment dat bezoekers of medewerkers op afstand van elkaar zitten.

Moet ik bij een bezoek aan de bibliotheek een coronatoegangsbewijs laten zien?

Bibliotheken worden beschouwd als doorstroomlocaties. Daarom is er geen coronatoegangsbewijs nodig. Ook is er voor bibliotheken geen maximum gesteld aan het aantal bezoekers.

Er is wel een coronatoegangsbewijs nodig voor de grotere activiteiten zoals lezingen en voorstellingen in onze activiteitenruimte. Of dit nodig is wordt per activiteit vermeld in onze agenda.

 

Ik ben verkouden. Kan ik de bibliotheek bezoeken?

Bij gezondheidsklachten vragen we je om thuis te blijven.

Kan ik nog gebruik maken van de bezorgservice?

Ben je echt niet in staat om zelf je boeken op te halen in de bibliotheek? Omdat je bijvoorbeeld om gezondheidsredenen aan huis bent gebonden? En is er ook niemand die dit voor jou kan doen? Dan kunnen we de boeken ook bij je thuis bezorgen. Meer informatie

Welke maatregelen treft Bibliotheek Drachten in het kader van hygiëne en ventilatie?

Wij beschikken over een luchtfilteringssysteem waardoor de lucht in de bibliotheek continu ververst wordt.
Bij de ingang, op de werkplekken en in de cursusruimtes zijn desinfectiemiddelen aanwezig.