Bibliotheek Drachten | Smallingerland


 • Vacature Bekijk hier de vacature

  Wij zoeken een leesconsulent Primair en voortgezet onderwijs. Draag jij graag uit hoe belangrijk lezen is en weet jij hoe je lezen leuk kunt maken? Bekijk dan hier de vacature.

  Bekijk details van Vacature

 • De Weggeefkast Meer weten

  Neem mee wat je nodig hebt. En geef wat je over hebt! De Weggeefkast in Bibliotheek Drachten is er voor mensen die iets nodig hebben. En voor anderen die iets kunnen missen.

  Bekijk details van De Weggeefkast

 • Gezocht: Taalvrijwilligers Voel je goed! Meer informatie

  Wil jij volwassenen helpen gezonder te worden? Word dan taalvrijwilliger bij onze cursus Voel je goed! Je krijgt gratis een training vanuit de bibliotheek.

  Bekijk details van Gezocht: Taalvrijwilligers Voel je goed!

 • Informatiepunt Digitale Overheid Meer informatie

  Heb jij vragen over websites van de overheid? Kom naar het Informatiepunt Digitale Overheid in de bibliotheek. We helpen je verder met al je vragen over de digitale overheid.

  Bekijk details van Informatiepunt Digitale Overheid

 • Corona-apps en -websites Wij kunnen je helpen.

  Een coronabewijs maak je met de CoronaCheck of via de website coronacheck.nl. Meestal heb je daar een DigiD voor nodig. Vind je dit lastig? Vragen over de boosterprik?

  Bekijk details van Corona-apps en -websites

 • Oekraïne pagina Bekijk details

  Er zijn inmiddels veel initiatieven op gang gekomen om Oekraïense vluchtelingen te helpen. Bijvoorbeeld om te lezen in hun eigen taal of om Nederlands te leren spreken. Hier vind je voorbeelden van deze...

  Bekijk details van Oekraïne paginaContact met de bibliotheek

De bibliotheek is telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9.00 - 17.00 uur T. (0512) 512 680 of via de mail info@bibliotheekdrachten.nl


 • Hulp tijdens de coronacrisis Bekijk details

  Corona makkelijk uitgelegd voor jezelf of voor iemand die je kent? Uitleg over hoe je online in contact blijft met familie? Hoe werkt een mobiel? Ben je iemand of ken je iemand die hulp kan gebruiken?

  Bekijk details van Hulp tijdens de coronacrisis

 • Podcast over boeken en lezen Naar de podcasts

  Koptelefoon in de aanslag? Want behalve een luisterboek gaat er natuurlijk niets boven een boekenpodcast. We zetten wat interessante podcasts voor je op een rij. Over lezen, luisteren, boeken en bibliotheken.

  Bekijk details van Podcast over boeken en lezen

 • Tijdschriftenbieb tijdschriftenbieb

  Lees tijdschriften op je telefoon of tablet. Van AutoWeek tot Yoga Magazine. De app is gratis voor bibliotheekleden. Je kunt de app downloaden in de App Store en Google Play.

  Bekijk details van Tijdschriftenbieb

 • Een schat aan informatie Alle digitale bestanden

  De Bibliotheek beschikt over een groot aantal digitale informatiebronnen. Op de computers in de bieb kun je deze digitale bronnen gratis raadplegen. Een deel van de databanken kun je ook thuis raadplegen.

  Bekijk details van Een schat aan informatie