Bibliotheek Drachten | Smallingerland


 • De Weggeefkast Meer weten

  Neem mee wat je nodig hebt. En geef wat je over hebt! De Weggeefkast in Bibliotheek Drachten is er voor mensen die iets nodig hebben. En voor anderen die iets kunnen missen.

 • Media Ukkie Dagen Tips en inspiratie

  Kinderen laten opgroeien met media, lastig! Hoe breng jij, als ouder of opvoeder, balans aan tussen mediagebruik en andere activiteiten? Laat je inspireren door o.a. de landelijke webinar op 28 maart.

 • Programma Digi-Taalhuis Bekijk hier het programma

  Programma met ons aanbod op het gebied van basisvaardigheden. Hierin wordt duidelijk beschreven wat je allemaal kunt doen in het Digi-Taalhuis. Welke cursussen, hulp en Spreekuren worden er aangeboden.

 • SeniorWeb-cursussen Meer info

  Wil jij (beter) leren e-mailen? Of ken je iemand die dat graag wil? Via de bibliotheek kun je gratis online SeniorWeb-cursussen volgen! In de bibliotheek, met extra hulp, of thuis. Ook voor niet-leden....

 • Vrijwilligers gezocht Bekijk de vrijwilligersvacatures

  Zo nu en dan kunnen wij wel een paar helpende handen gebruiken. Taalvrijwilligers, twee rechterhanden voor ons FIX-team, een gastheer/gastvrouw bij activiteiten of spreekt ons FabLab jou aan?

 • In de spotlight Nieuwsgierig? Bekijk het e-book

  Het Friese e-book 'In reis nei it hert fan de Kongo’ is niet zomaar een e-book het is een boek vol foto’s en kaarten waar je op kunt klikken om mooie illustraties te bekijken en meer info te lezen.


Informatiepunt Digitale Overheid (IDO)

Tegenwoordig kun je van alles regelen via internet. Ook contact met de overheid gaat steeds vaker digitaal. Veel mensen vinden dit lastig. Kun je wel wat hulp gebruiken of ken je iemand die hulp nodig heeft? Kom langs in de bibliotheek.

Meer info over het IDOContact met de bibliotheek

De bibliotheek is telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9.00 - 17.00 uur T. (0512) 512 680 of via de mail info@bibliotheekdrachten.nl


 • Theorie-examen oefenen Naar Theorie.nl

  Ben je bezig met het halen van je rijbewijs? Met je bibliotheekaccount kun je onbeperkt oefenen voor je theorie-examen. Succes!

 • Hulp tijdens de coronacrisis Bekijk details

  Corona makkelijk uitgelegd voor jezelf of voor iemand die je kent? Uitleg over hoe je online in contact blijft met familie? Hoe werkt een mobiel? Ben je iemand of ken je iemand die hulp kan gebruiken?

 • Podcast over boeken en lezen Naar de podcasts

  Koptelefoon in de aanslag? Want behalve een luisterboek gaat er natuurlijk niets boven een boekenpodcast. We zetten wat interessante podcasts voor je op een rij. Over lezen, luisteren, boeken en bibliotheken.

 • Een schat aan informatie Alle digitale bestanden

  De Bibliotheek beschikt over een groot aantal digitale informatiebronnen. Op de computers in de bieb kun je deze digitale bronnen gratis raadplegen. Een deel van de databanken kun je ook thuis raadplegen.