Veelgestelde vragen

We zijn weer geopend. Hieronder vind je antwoorden op veelgestelde vragen rondom de maatregelen die de bibliotheek neemt met betrekking tot het Coronavirus. Staat jouw vraag er niet bij? Stuur ons een mail (info@bibliotheekdrachten.nl) of neem telefonisch contact met ons op via 0512 512680. Wij zijn telefonisch bereikbaar tijdens openingstijden: dinsdag t/m zaterdag tussen 10.00 en 17.00 uur. Vanaf 7 juli zijn wij ook weer op dinsdag-, donderdag- en vrijdagavond geopend.

Is Bibliotheek Drachten weer open?

Ja, sinds 15 mei zijn wij weer geopend van dinsdag t/m zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur. Vanaf 7 juli zijn wij ook weer op dinsdag-, donderdag- en vrijdagavond geopend.
Waar moet je op letten bij een bezoek aan de bibliotheek? >> Klik hier

Waar moet ik op letten bij een bezoek aan de bibliotheek?

 
  • Houd 1,5 meter afstand, zowel in als buiten de bibliotheek.
  • Kinderen onder de 12 jaar hebben alleen toegang onder begeleiding van een meerderjarig gezinslid.
  • Kom niet naar de bibliotheek als je verkouden bent of griepklachten hebt.
  • Blijf thuis als iemand in jouw huis koorts heeft (vanaf de 38 C°) en/of benauwdheidsklachten.
  • Volg altijd de aanwijzingen van het personeel op.

>> Kijk hier voor meer informatie over een bezoek aan de bibliotheek. 

Mag ik mijn kind(eren) meenemen naar de bibliotheek?

Ja, dat mag gelukkig weer! Zorg er wel voor dat ook de kinderen zich aan de nieuwe regels houden, zoals het houden van afstand.

Kan ik ook weer boeken reserveren?

Is jouw boek niet beschikbaar in Bibliotheek Drachten maar wel in een andere bibliotheek in Friesland? Dan kun je deze weer reserveren. Een landelijlijke reservering maken kan sinds 1 juli ook weer.

Wanneer de reserveringen binnen zijn ontvang je een mail. Je kunt de gereserveerde materialen zelf uit de kast pakken, achter de klantenservice.

Hebben jullie nog wel een afhaal- en bezorgservice?

Onze afhaalservice is per 15 mei gestopt omdat de bibliotheek weer geopend is. 
Onze bezorgservice gaat wel gewoon door. Deze is bedoeld voor mensen die niet zelf naar de bibliotheek kunnen komen. Klik hier voor meer informatie over de bezorgservice.

Ik heb kaartjes voor een activiteit. Gaat dit door?

Alle activiteiten in Bibliotheek Drachten gaan voorlopig niet door. We kijken naar de mogelijkheden om sommige activiteiten online te laten plaatsvinden. Houd hiervoor onze website en Facebookpagina in de gaten.

Ik kom liever niet naar de bibliotheek. Zijn er andere manieren om te blijven lezen?

Ja, die zijn er:

  • LuisterBieb: Met de LuisterBieb geniet je altijd en overal van de mooiste luisterboeken. Download de gratis app voor tablet of smartphone, registreer met je lidnummer. Zo krijg je toegang tot 3600 luisterboeken. Tijdelijk zijn er een aantal extra boeken toegevoegd die ook niet-leden gratis kunnen beluisteren. >Naar LuisterBieb

  • E-books: Voor het lezen van één van de 28.000 e-books van de online Bibliotheek op je tablet of smartphone gebruik je de e-booksapp van de Bibliotheek. Download de gratis app. Als je een e-book wilt lezen in de app, start je op de website van de online Bibliotheek. Dáár leen je een e-book. Open vervolgens de app op je tablet of smartphone. Dáár lees je het e-book. >Naar e-books

  • Delpher: Op Delpher vind je miljoenen gedigitaliseerde teksten uit Nederlandse kranten, boeken en tijdschriften die je allemaal woord voor woord kunt doorzoeken. >Naar Delpher

  • Er zijn ook e-books en luisterboeken beschikbaar voor kinderen. Juist voor hen is het belangrijk om te blijven lezen nu de scholen gesloten zijn. Drie weken niet lezen, betekent een teruggang in leesniveau. Pak daarom eens vaker een boek, of probeer eens een andere manier van lezen (luisterboek, e-book of digitaal prentenboek) met de kinderen. Kijk voor inspiratie op onze jeugdpagina

  • Maak gebruik van onze bezorgservice. >Naar bezorgservice

Hoe blijf ik op de hoogte?

We proberen je zo veel mogelijk op de hoogte te houden via de website, Facebook en onze nieuwsbrief.

Je kunt je abonneren op de nieuwsbrief via deze link.