Veel lezers hebben er plezier in om in groepsverband hun leeservaringen met elkaar te delen. Dat kan door aan te sluiten bij een van de bestaande leesgroepen in de regio of door zelf een leesgroep op te starten. Onderling spreken leden van een leeskring af hoe vaak ze bij elkaar komen en waar. Meestal is dat bij een van de leden thuis maar u kunt natuurlijk ook een ruimte huren, in de bibliotheek bijvoorbeeld. Vaak bereiden de leden bij toerbeurt een inleidend praatje over het boek en/of de schrijver voor. Een van hen leidt de bijeenkomst, vaak ook bij toerbeurt.

Reserveren

U mag titels reserveren. Hoewel er maar liefst meer dan 65 titels zijn kan het toch gebeuren dat u er een langere periode op moet wachten. Daarom is het verstandig als u gelijkertijd een tweede keuze doorgeeft. Het reserveren is gratis; we ontvangen het liefst een mail van u maar een telefoontje mag natuurlijk ook. Reserveren gebeurt op volgorde van binnenkomst; wie het eerst heeft gereserveerd krijgt de boxen ook het eerst.

De bibliotheek bezit wel meer dan 65 titels voor leesgroepen! Van ongeveer de helft van deze titels zijn 10 exemplaren aanwezig. 

Afhankelijk van de grootte van de leesclub kunt u vijf tot tien boeken tegelijkertijd lenen. Zo kan elk lid hetzelfde boek lezen, zonder dat de boeken allemaal aangeschaft moeten worden.

U betaalt € 3,- leengeld per boek, de leentermijn voor deze boeken is 6 weken. 

Informatie over auteur en boek

Achtergrondinformatie over de auteur en over het boek zelf kunt u in de bibliotheek vinden. Die stelt daarvoor een aantal goede databanken beschikbaar waaruit u zelf een keuze kunt maken.

De voor u geschikte artikelen kunt printen voor € 0,10 per vel.

Als u met uw leesgroep besluit om deze dienst van de bibliotheek af te gaan nemen ontvangt u van ons een lijst met de beschikbare titels.

Bekijk hier de brochure met titels

Meer informatie?

Wil je meer informatie of aansluiten bij een leesgroep?

Stuur een mailtje naar info@bibliotheekdrachten.nl 

Een leesgroep starten?

Hier vindt u aanwijzingen hoe u zelf een leesgroep kunt starten.

Boekdelen, het tijdschrift voor lezers en leeskringen, heeft een aantal praktische tips die u kunnen helpen bij het opzetten van een leeskring en het voorbereiden van een succesvolle bijeenkomst.