De Berger & Blom-reeks

Jenny - Vormgeving, PR en inrichting

Zoek je nog een mooi boek voor deze zomer? Collega Jenny raadt de De Berger & Blom-reeks van Arne Dahl aan. “De boeken zijn allemaal zo knap in elkaar gezet, spannend, boeiend tot het laatste hoofdstuk!”, aldus Jenny.

Iemand observeert hem. Iemand weet het. Iemand moordt speciaal voor hem. Wanneer de vijftienjarige Ellen spoorloos verdwijnt, vermoedt rechercheur Sam Berger dat er een seriemoordenaar aan het werk is. Niemand deelt zijn vermoeden; Sam ziet zich genoodzaakt alleen op onderzoek uit te gaan. En dan ontdekt hij sporen – sporen die speciaal voor hem bedoeld lijken te zijn…..

Jenny: “Wat een geweldige serie van de Zweedse schrijver Arne Dahl. Toen ik het eerste deel, Grensgebieden, had gelezen was ik erg blij toen ik erachter kwam dat er nog twee delen achteraan kwamen (Achterland en Middenwater).

De boeken gaan telkens over rechercheur Sam Berger. Ik hou van boeken die over dezelfde hoofdpersonen gaan, je leert de hoofdpersoon dan echt goed kennen.  De psychologische spanning in de boeken wordt zo goed beschreven dat je door wilt blijven lezen. Een echte pageturner dus.

De (bijna beklemmende) schrijfstijl sprak mij meteen aan. Hoewel je in het begin denkt meteen de draad kwijt te zijn, kom je er vanzelf achter hoe een en ander in elkaar steekt. De boeken zijn allemaal zo knap in elkaar gezet, spannend, boeiend tot het laatste hoofdstuk!”