Zomerlezen e-books

De Bieb op Simmersnein!

Afbeelding logo Simmerdeis 2018

Voorleestent Simmerdeis 

Bibliotheek Drachten staat dit jaar op Simmerdeis, het gezellige festival in het Slingepark Drachten. De bibliotheek gaat namelijk voorlezen! Peuters en kleuters kunnen op zondag 1 juli genieten van prachtige boeken en verhalen in onze Voorleestent. Zien we je daar?

Vakantie in eigen land? Neem je Biebpas mee!

Ik ga in Nederland op vakantie en neem mee? Je Biebpas natuurlijk! Leen je boeken bij de plaatselijke bibliotheek.

Cadeautje!

Foto die hoort bij de Vakantiebieb

Je vakantie wordt nog leuker met de VakantieBieb. In de app vind je meer dan 60 e-books voor jong en oud, die je twee maanden mag lenen. Ook als je geen lid bent van de Bibliotheek.

Je leest de e-books eenvoudig op je tablet of smartphone. Dat scheelt dus weer boeken sjouwen. Ga naar Google Play of de App Store en download de app!

Ben je tussen de 6 en 12 jaar oud? Dan maak je ook nog eens kans op een iPad mini. Hoe? Stuur ons een kaartje met daarop jouw favoriete e-book uit de VakantieBieb. Lees meer over de actie en spelvoorwaarden op www.vakantiebieb.nl.

De VakantieBieb is open van 1 juli tot en met 31 augustus. Veel leesplezier!

Langer lenen

Afbeelding van het uitleensysteem

Wil je de boeken mee op vakantie maar kom je dan in de knel met de inleverdatum? Geen nood! In de zomer mag je de boeken zes weken mee in plaats van drie.

Afbeelding badlaken winactie spannende boekenweken

Kun jij deze zomer nog wel een mooi badlaken gebruiken? Doe dan mee aan onze winactie in het kader van de Spannende Boeken Weken.

We zijn op zoek naar de allermooiste, origineelste of grappigste Bookface! De Bookface is een trend onder boekliefhebbers, ontstaan in een boekenwinkel in Amerika waar boekverkopers zich verveelden.

Zoek een boek met een gezicht op de voorkant, houd die zo voor je eigen gezicht dat het kijkt alsof jij onderdeel bent van het boek. Maak hier een foto van en stuur deze vóór 24 juni naar ons toe via info@bibliotheekdrachten.nl.

De tien leukste inzendingen krijgen van ons een Spannende Boeken Weken-badlaken. Wij hebben alvast een paar voorbeelden voor je gemaakt ter inspiratie.