Ben jij een echte zomerlezer? Boekje in de hangmat, dvd'tje voor als het een dag slecht weer is, campinggids voor als je gaat kamperen, reisgids met de mooiste bestemmingen voor op vakantie, of ga je op vakantie in Friesland? Dan is het vakantieabonnement perfect voor jou!


 • Toegang tot de enorme collectie

  Leen boeken, films, muziek en meer.
  Alle items mag je minimaal 3 weken in je bezit houden.  

 • Gastlenen: Lenen in heel Nederland

  Ga je op vakantie in Nederland? Ook in de andere bibliotheken kun je met je bibliotheekpasje boeken lenen. 

 • Je betaalt alleen het abonnement

  De nieuwste boeken, dvd's, tijdschriften, reserveren en verlengen: alles is gratis. En boetevrij!


Wat houdt het standaard abonnement in?

Kosten, looptijd en voorwaarden

Het vakantie-abonnement kost € 7,50 voor 3 maanden en dat betaal je met de pin aan de balie van de Bibliotheek of online via iDeal. Het abonnement stopt na drie maanden automatisch.

Het vakantie-abonnement kun je afsluiten van 1 juni 2022 tot en met 31 augustus 2022. Begint jouw abonnement in juni, dan leen je dus in juni, juli en augustus. Sluit je het abonnement in augustus af, dan leen je in augustus, september en oktober. 

Wat kan ik allemaal lenen?

Met het vakantie-abonnement mag je maximaal tien boeken, dvd’s en tijdschriften tegelijk lenen. Je hebt geen recht op e-books of luisterboeken. Boeken, dvd’s en tijdschriften mag je drie weken houden en gratis verlengen.
Tijdens het hoogseizoen mag je de materialen maar liefst 6 weken in je bezit houden. 

 

Is het vakantie-abonnement boetevrij?

Zeker! Met al onze abonnementen leen je boetevrij.

Waar is mijn vakantie-abonnement geldig?

Je sluit het vakantie-abonnement af bij Bibliotheek Drachten. Jouw pas is vervolgens geldig in heel Nederland. Dus ga je op vakantie naar Limburg, reis je naar een Waddeneiland? Vergeet je pasje niet.

Mag ik materialen reserveren en verlengen?

Met het vakantie-abonnement mag je gratis materialen reserveren en aanvragen binnen het netwerk van Friese Bibliotheken. Daarnaast mag je geleende materialen maximaal twee keer verlengen. Materialen die door anderen gereserveerd zijn kun je niet verlengen.


Inschrijven

Een vakantie-abonnement afsluiten kan vanaf 1 juni 2022 online en in de Bibliotheek. Heb je je online ingeschreven? Dan maken we jouw pas klaar tijdens je eerstvolgende bibliotheekbezoek. Neem altijd een geldig identiteitsbewijs mee.