Vakantieabonnement

Ben jij een echte zomerlezer? Tijdschrift in de hangmat, feelgoodroman voor als het een dag slecht weer is, campinggids voor als je gaat kamperen, reisgids met de mooiste bestemmingen voor op vakantie? Dan is het vakantieabonnement perfect voor jou!Wat houdt het vakantieabonnement in?

Kosten, looptijd en voorwaarden

Het vakantieabonnement kost € 7,50 voor 3 maanden en dat betaal je met de pin aan de balie in de bibliotheek of online via iDeal. Het abonnement stopt na drie maanden automatisch.

Het vakantieabonnement kun je afsluiten van 29 april 2024 tot en met 31 augustus 2024. Begint jouw abonnement in april, dan leen je dus in april, mei en juni. Sluit je het abonnement in augustus af, dan leen je in augustus, september en oktober. 

Wat kan ik allemaal lenen?

Met het vakantieabonnement mag je maximaal tien boeken, dvd’s en/of tijdschriften tegelijk lenen. Je hebt geen recht op e-books of luisterboeken. Boeken, dvd’s en tijdschriften mag je drie weken houden en gratis verlengen.
Tijdens het hoogseizoen mag je de materialen maar liefst 6 weken in je bezit houden. 

 

Is het vakantie-abonnement boetevrij?

Zeker! Met al onze abonnementen leen je boetevrij.

Waar is mijn vakantieabonnement geldig?

Je sluit het vakantieabonnement af bij Bibliotheek Drachten. Jouw pas is vervolgens geldig in heel Nederland. Dus ga je op vakantie naar Limburg, reis je naar een Waddeneiland? Vergeet je pasje niet. Je leent wel onder de voorwaarden van de bibliotheek waar je op dat moment gebruik van maakt.

Mag ik materialen reserveren en verlengen?

Met het vakantieabonnement mag je gratis materialen reserveren en aanvragen binnen het netwerk van Friese Bibliotheken. Je geleende materialen mag je in ieder geval 3 weken houden, daarnaast mag je deze maximaal twee keer verlengen. Materialen die door anderen gereserveerd zijn kun je niet verlengen.


Inschrijven

Een vakantieabonnement afsluiten kan vanaf 29 april 2024 online en in de bibliotheek. Heb je je online ingeschreven? Dan maken we jouw pas klaar tijdens je eerstvolgende bibliotheekbezoek. Neem altijd een geldig identiteitsbewijs mee.