Uitleg corona-apps en websites van de overheid

Wil je een coronabewijs voor toegang of om naar het buitenland te reizen? Weet je niet precies hoe je een afspraak maakt voor een corona-vaccinatie of corona-test? Heb je vragen over de CoronaMelder-app? Gebruik de hulp op deze pagina.

Kom je er niet uit of heb je nog vragen? Kom langs in de bibliotheek: wij helpen je verder. Het is gratis. Je hoeft geen lid te zijn van de bibliotheek.

CoronaCheck.nl

Met de CoronaCheck-app bewijs je dat je gevaccineerd bent, dat je negatief bent getest of dat je corona hebt gehad. Handig voor toegang tot plekken, zoals festivals. En om naar het buitenland te reizen.

Uitleg CoronaCheck

Een coronabewijs is nodig voor toegang tot plekken en buitenlandse reizen. Maak met de CoronaCheck-app een QR-code op je telefoon. Of print een papieren bewijs via de website CoronaCheck.nl.

Testen voor je reis

Voor reizen naar het buitenland is een coronabewijs nodig. Ben je nog niet gevaccineerd? Dan kun je je laten testen. Heb je geen corona, dan kun je met de testuitslag reizen.

Meer uitleg

Wil je uitleg over bijvoorbeeld het coronavirus, het coronabewijs, de vaccinatie of coronatest? Bekijk deze filmpjes en zie wat jij kunt doen.
Steffie legt alles rustig uit.

Afspraak coronaprik

Moet je een afspraak maken voor een coronaprik? Dat kan online, met je DigiD. In deze uitleg zie je hoe dat werkt, stap-voor-stap. Je ziet als voorbeeld hoe Laura een afspraak maakt.

Afspraak coronatest

Moet je een coronatest laten doen? Dan kun je bellen naar 0800-1202. Nog sneller maak je online een afspraak, met je DigiD. Dat kun je hier oefenen. Bekijk de stap-voor-stap-uitleg.

Zoek een Bibliotheek bij jou in de buurt

CoronaMelder-app

In deze flyer lees je meer over de CoronaMelder-app en hoe je de app downloadt op je telefoon. Hulp nodig?
Kom langs. We helpen je graag verder.

Hoe werkt de CoronaMelder?

Andere vragen over de digitale overheid?

Heb je andere vragen over de digitale overheid? Bijvoorbeeld over donorregistratie of DigiD? Of wil je beter leren omgaan met de computer? Kijk bij de bibliotheek in jouw buurt naar de mogelijkheden.

Informatiepunt Digitale Overheid