Corona-apps en -websites

Heb je hulp nodig bij het maken van een test- of prikafspraak of bij het aanvragen van een coronatoegangsbewijs?

Gebruik de hulp op deze pagina.

Kom je er niet uit of heb je nog vragen? Kom langs in de bibliotheek: wij helpen je verder.
Het is gratis. Je hoeft geen lid te zijn van de bibliotheek.

CoronaCheck

Via de app of de website kun je een corona-bewijs krijgen voor toegang tot plekken of voor een buitenlandse reis.

Uitleg CoronaCheck

Bekijk hoe je een corona-bewijs maakt: via de app een QR-code op je telefoon of via de website een papieren bewijs.

Uitleg in het Fries

Mei in faksinaasje tsjin beskermest dysels, mar ek dyn famylje, freonen en de kwetsbere minsken om dy hinne.

Online een booster-afspraak maken

Ben je aan de beurt voor een boostervaccinatie? Maak via de website een afspraak. Dat is makkelijk, veilig en snel.

Maak een afspraak (met uitleg)

Uitleg in begrijpelijke taal

Uitleg boosterprik

In deze uitleg gaat Steffie je meer vertellen over de extra prik tegen corona, de boosterprik.

Uitleg over het coronavirus

Handig! Steffie legt in tien talen van alles eenvoudig uit over corona en de coronamaatregelen.

Uitleg CoronaCheck-app

Hier vind je wat de CoronaCheck-app is en wat je ermee kan doen. Ook zie je hoe je een coronabewijs maakt.

Meer uitleg corona

Wil je meer uitleg over corona-virus, corona-bewijs, prik of test? Steffie legt alles nog eens duidelijk en rustig uit.

Uitleg prik-afspraak

Een afspraak maken voor een corona-prik kan online, met je DigiD. In deze uitleg zie je hoe dat werkt, stap-voor-stap.

Uitleg test-afspraak

Heb je een corona-test nodig? Oefen hier hoe je online een afspraak maakt, met je DigiD. Bekijk de stap-voor-stap-uitleg.

Nog vragen? Kom langs! Het is gratis, ook als je geen lid bent.

CoronaMelder-app

In deze flyer lees je meer over de CoronaMelder-app en hoe je de app downloadt op je telefoon. Hulp nodig?
Kom langs. We helpen je graag verder.

Hoe werkt de CoronaMelder?

Andere vragen over de digitale overheid?

Heb je andere vragen over de digitale overheid? Bijvoorbeeld over donorregistratie of DigiD? Of wil je beter leren omgaan met de computer? Kijk bij de bibliotheek in jouw buurt naar de mogelijkheden.

Informatiepunt Digitale Overheid