Boeken Week 2019 23 t/m 31 maart

Boekenweek 2019: De moeder de vrouw

Van zaterdag 23 t/m zondag 31 maart 2019 vieren we het boek tijdens de Boekenweek. Het thema dit jaar is De moeder de vrouw. Iedereen heeft een moeder, hartverwarmend en zorgzaam, streng of afwezig. Fictie en non fictie brachten vele markante moeders voort: via dochters en zonen die schrijven over hun moeder, moeders die schrijven over het moederschap.
Tijdens de Boekenweek viert Bibliotheek Drachten het boek met verschillende acties en evenementen!

woensdag 27 maart: Lezing Annegreet van Bergen

Samen met Boekhandel Van der Velde organiseren we op woensdag 27 maart de lezing door Annegreet van Bergen, auteur van de boeken Gouden Jaren en Het goede leven. Zij zal vertellen over het schrijverschap, haar eigen boeken, en er is natuurlijk de gelegenheid om uw boek te laten signeren.
Wo 27 mrt l Boekhandel Van der Velde l €7,50

Boekenweek playlist op Muziekweb

Haal het gratis Boekenweektasje met tips van onze medewerkers

Speciaal voor de Boekenweek hebben de bibliotheekmedewerkers een Boekenweek-tasjes samengesteld. In dit linnen tasje vind je boeken in het thema De moeder de vrouw, allemaal persoonlijk aangeraden en geselecteerd door onze medewerkers. Daarnaast vind je leuke extra’s in het linnen tasje, zoals het boekenweekmagazine en leuke kortingen.
Let op: zolang de voorraad strekt.

Boekenweekgeschenk en essay

Het Boekenweekgeschenk is dit jaar geschreven door Jan Siebelink en is getiteld Jas van belofte. Het boekenweekgeschenk is vanaf 23 maart verkrijgbaar bij de boekhandels.
Het Boekenweekessay Mijn moeders strijd, dit jaar geschreven door Murat Isik, is binnenkort te leen in de bibliotheek.

Win een wijnproeverij en kaartjes voor de film

Samen met je moeder (of iemand anders) naar de bioscoop en daar genieten van een wijnproeverij én de film Gloria Bell op woensdagavond 3 april. Wil jij dit arrangement voor twee personen winnen? Geef dan antwoord op onderstaande vraag:

Welk boek, waarin een vrouw of moeder de hoofdrol speelt, vind jij een aanrader en waarom?

Geef jouw antwoord als reactie op onze Facebookpost of mail het naar info@bibliotheekdrachten.nl.