Alternatieve dienstverlening

Bibliotheek over op alternatieve dienstverlening - Maak gebruik van onze Afhaalservice!

Bibliotheek Drachten is tijdelijk gesloten om de verspreiding van het coronavirus in te perken, maar voor onze leden bieden we de mogelijkheid toch boeken te lezen of andere media te lenen.

Via de website kun je drie leenvoorkeuren doorgeven. Dat kunnen boeken zijn of dvd’s, cd’s, tijdschriften voor jeugd en volwassenen. Je kunt daarvoor dit formulier gebruiken.

!!! Je kunt alleen boeken afhalen die aanwezig zijn in Bibliotheek Drachten, omdat alle bibliotheken om ons heen ook gesloten zijn en transport hierdoor niet mogelijk is. Je kunt dus alleen materialen lenen die in de catalogus op AANWEZIG staan!!!

Je kunt in in onze catalogus opzoeken of een titel aanwezig is. Kun je zelf geen keuze maken of zijn de boeken die je graag leest niet aanwezig? Vertel dan in het opmerkingenveld van wat voor boeken je houdt.

Vervolgens wordt er telefonisch een afspraak gemaakt. Dit kan even op zich laten wachten want alle uitgeleende materialen gaan na terugkomst een aantal dagen in quarantaine. Wanneer je de boeken komt ophalen, meld je je aan de voordeur van de bibliotheek. Wel even aanbellen, dan weten we dat je voor de deur staat. De boeken staan klaar en zijn al in ons systeem aan je uitgeleend. Je hoeft de boeken alleen te pakken. Er zal geen contact zijn met andere klanten of met personeelsleden.

Als je boeken voor iemand anders wilt meenemen, kan dat ook. Vul dan twee aparte formulieren in.

Je kunt de boeken weer inleveren in de inleverbus aan de zijkant van de bibliotheek, aan de zijde van de Doppio ingang. De boeken zijn in ieder geval aan je uitgeleend tot 1 mei 2020. Vanzelfsprekend hanteren we geen boetes. Maar om genoeg keuze te kunnen bieden is het wel fijn als de spullen ook weer geretourneerd worden.

*********************************************************************************************************************

VOORKOM TELEURSTELLING EN KIJK GOED IN DE CATALOGUS OF JOUW AANVRAGEN OP

AANWEZIG STAAN IN BIBLIOTHEEK DRACHTEN! WANNEER ER STAAT ELDERS AANWEZIG

KUNNEN WIJ DIT NIET VOOR U KLAARZETTEN!

Dit is het nummer wat op je lenerspas staat

Vermeld hier de titel en auteur

Let op!

Vink deze aan als je bericht hebt ontvangen dat een eerder gereserveerd boek voor je klaar staat.

Vertel hier in het kort van wat voor boeken je houdt.

VOORKOM TELEURSTELLING EN KIJK GOED IN DE CATALOGUS OF JOUW AANVRAGEN OP AANWEZIG STAAN IN BIBLIOTHEEK DRACHTEN! WANNEER ER STAAT ELDERS AANWEZIG KUNNEN WIJ DIT NIET VOOR U KLAARZETTEN!