Afhaalservice

Gebruikmaken van de Afhaalservice

Onze bibliotheek is helaas gesloten. Speciaal voor onze leden die toch graag een echt boek willen lezen (in plaats van een e-book of luisterboek) hebben wij een Afhaalservice. Hieronder lees je hoe dit werkt.

Hoe werkt het?

• Let op! Gebruik alleen onderstaand formulier voor de Afhaalservice.
  • Je kunt maximaal 3 titels doorgeven of je geeft onderaan aan welk genre je voorkeur heeft.

1. Zoek een titel in de catalogus (boek, dvd, tijdschrift, cd etc.)
  2. Kijk of deze aanwezig is in Bibliotheek Drachten (staat er elders aanwezig dan kun je deze titel NIET aanvragen)
  3. Is de titel aanwezig, vul deze dan in op het formulier
  4. Vul je gegevens in.
  5. Je aanvraag komt via de mail bij ons binnen
  6. Wij zoeken de boeken op en leggen ze voor je klaar in de Inleverkast.
  7. Er wordt binnen enkele werkdagen telefonisch een afspraak met je gemaakt

*** Heb je ook nog een gereserveerd boek staan van vóór de Coronacrisis dan kun je die ook ophalen, vink dan Ja, er staat (ook) een boek voor mij klaar aan.

Materialen ophalen

1. Druk bij de hoofdingang van de bibliotheek op de bel (aan je linkerhand)
  2. Medewerkers van de bibliotheek doen open
  3. Pak zelf je boeken, deze staan al op je pas en zijn voor 6 weken uitgeleend.
  4. Veel lees- of kijkplezier!

Belangrijk om te weten!

• Je pakt zelf je boeken. Er is geen contact met andere klanten of met personeelsleden.
  • Je mág je boeken weer inleveren in de inleverbus aan de zijkant van de bibliotheek, aan de zijde van de Doppio ingang.
  • Vanzelfsprekend zijn er geen boetes. Maar om genoeg keuze te kunnen bieden is het wel fijn als de spullen ook weer terug komen.

Bezorgservice

Ben je echt niet in staat om zelf je boeken op te halen in de bibliotheek? Omdat je bijvoorbeeld om gezondheidsredenen aan huis bent gebonden? En is er ook niemand die dit voor jou kan doen? Dan kunnen we de boeken ook bij je thuis bezorgen.

Ga naar de Bezorgservice

Dit is het nummer wat op je lenerspas staat

Vermeld hier de titel en auteur

Geef je voorkeur door

Heb je geen voorkeur voor titels maar houd je wel van een bepaald genre? Geef dit hieronder dan door.

Mijn voorkeur
Gereserveerd boek

Vink deze aan als je bericht hebt ontvangen dat een eerder gereserveerd boek voor je klaar staat.

Vertel hier in het kort van wat voor boeken je houdt.