Boekenweek 2019

Van 23 t/m 31 maart vieren we het boek tijdens de Boekenweek. Het thema dit jaar is De moeder de vrouw

Word ook digisterker!

Vindt u het moeilijk met de websites van de overheid te werken? Aanvragen van huurtoeslag, het zoeken van werk, doorgeven van een verhuizing, informatie over uw pensioen opvragen, uw paspoort of rijbewijs verlengen. Alles moet via internet, en overal moet u inloggen met een DigiD.

De vierdelige, gratis cursus Leer werken met DigiD helpt u op weg zodat u allerlei zaken zelf via internet kunt regelen.

Deelnemen

De cursus wordt gegeven door gecertificeerde docenten Digisterker in kleine groepen van maximaal 8 personen.

De cursus bestaat uit vier bijeenkomsten van twee uur op maandagmiddag  4, 11, 18 en 25 maart 2019 van 14.00 – 16.00 uur. (deze acitiviteit = VOL)

De cursus is gratis maar vooraf inschrijven is verplicht. Vindt u werken met de computer nog moeilijk? Volg dan eerst de beginnerscursus Klik&Tik in de bibliotheek.

De Bibliotheek maakt je rijker!

Wat is Boekstart?

Maak je baby (gratis!) lid van de bibliotheek en krijg het leuke BoekStartkoffertje cadeau. Met daarin twee leuke babyboekjes. In de bibliotheek kun je meteen de speciale BoekStarthoek met babycollectie ontdekken. Ouders die bij het inschrijven van hun baby zelf ook lid worden krijgen € 10 korting.

Demo Donderdag & Discovery Zondag - FabLab

Foto Fablab animatie

Een FabLab wat is dat eigenlijk? Wat voor machines staan er in een FabLab? Wat kun je ermee maken? Welke kennis moet je hebben om ermee te kunnen werken?

Deze vragen en nog veel meer kun je stellen aan een vrijwilliger tijdens Demo Donderdag of Discovery Zondag.

Kijk lekker rond en met een beetje geluk demonstreert de vrijwilliger het een en ander en misschien zijn er wel creaties van anderen om te bewonderen.

In alle bibliotheken boeken lenen!

Online cursussen stopt!

Foto die hoort bij Cursus van de maand

De online Bibliotheek stopt per 1 januari 2019 met de gratis online cursussen. Ben je uiterlijk 31 december 2018 aan een cursus begonnen, dan heb je nog een heel jaar de tijd om die af te ronden. Vanaf januari is het echter niet meer mogelijk om aan een nieuwe cursus te beginnen.

De Luisterbieb-app

Bibliotheek Drachten heeft alle reden om trots te zijn

Foto medewerkers Bibliotheek Drachten

Bibliotheek Drachten mag zich de komende vier jaar weer gecertificeerd noemen. Dat betekent dat de bibliotheek aan landelijke normen voldoet. Bibliotheek Drachten scoort op een aantal normelementen zelfs uitstekend. Wij zijn trots!