Hulp bij aangifte

Belastingaangifte doen? Veel mensen vinden het ingewikkeld. Kunt u wel wat hulp gebruiken? In de maanden maart en april bent u op afspraak welkom in de bibliotheek. Daar helpen vrijwilligers u gratis met het invullen van de aangifte inkomstenbelasting. 

T.z.t. volgt hier informatie over hoe u zich kunt aanmelden.

Bekijk hier de checklist van de Belastingdienst om te zien wat u mee moet nemen. 

Digisterker: Leer werken met DigiD

DigiD

Voor veel zaken moet je inloggen met een DigiD. Zoals voor het aanvragen van huurtoeslag, het zoeken van werk, het doorgeven van een verhuizing of verlengen van je paspoort of rijbewijs.

Vind jij het lastig met de websites van de overheid te werken? Deze cursus helpt je op weg, zodat je voortaan zelf deze zaken via het internet kunt regelen! Wegens groot succes wordt de cursus dit najaar twee keer gegeven. 

Deelname
De cursus wordt gegeven door gecertificeerde docenten in kleine groepen van maximaal 8 personen. De cursus bestaat uit vier wekelijkse bijeenkomsten van twee uur

Cursusdata: 

14, 21, 28 oktober en 4 november. Er start ook een cursus op 11 november. De cursus is gratis, vooraf inschrijven is noodzakelijk.

Vind je werken met de computer nog moeilijk? Volg dan eerst de beginnerscursus Klik&Tik in de bibliotheek.


De Bibliotheek maakt je rijker!

Formulierenspreekuur

Het formulierenspreekuur is een gratis inloopspreekuur voor hulp bij het invullen van formulieren én het lezen van brieven of bijsluiters.

Een uitkering, toeslagen of zorghulp aanvragen? Voor veel zaken moet je formulieren invullen. En deze zijn vaak best ingewikkeld! Maar ook brieven van bijvoorbeeld de gemeente of het ziekenhuis of de bijsluiter van een medicijn zijn soms lastig te begrijpen.

Heb je hulp nodig bij het begrijpen van een brief of het invullen van een formulier? Kom naar het gratis formulierenspreekuur in de bibliotheek. Neem je brief of formulier mee, dan gaan we meteen samen aan de slag! 

Wekelijks op dinsdag van 14.00 - 16.00 uur (vanaf 8 oktober t/m 17 december 2019)