Hulp bij aangifte

Belastingaangifte doen? Veel mensen vinden het ingewikkeld. Kunt u wel wat hulp gebruiken? Dan bent u op woensdagochtend in de maanden maart en april welkom in de bibliotheek. Daar helpen vrijwilligers u gratis met het invullen van de aangifte inkomstenbelasting. 

U kunt van maandag t/m donderdag tijdens kantooruren een afspraak maken op 0512-512680

Bekijk hier alle data waarop u hulp bij de belastingaanfite kunt krijgen. 

Bekijk hier de checklist van de Belastingdienst om te zien wat u mee moet nemen. 

Digisterker: Leer werken met DigiD

DigiD

Vindt u het moeilijk met de websites van de overheid te werken? Aanvragen van huurtoeslag, het zoeken van werk, doorgeven van een verhuizing, informatie over uw pensioen opvragen, uw paspoort of rijbewijs verlengen. Alles moet via internet, en overal moet u inloggen met een DigiD. 

De vierdelige, gratis cursus Leer werken met DigiD helpt u op weg zodat u allerlei zaken zelf via internet kunt regelen.


Deelnemen

De cursus wordt gegeven door gecertificeerde docenten Digisterker in kleine groepen van maximaal 8 personen.

De cursus bestaat uit vier bijeenkomsten van twee uur op maandagmiddag 21 en 28 januari, 4 en 11 februari 2019 van 14.00 – 16.00 uur (DEZE DATUM IS VOL!) en op maandagmiddag 4, 11, 18 en 25 maart 2019 van 14.00 – 16.00 uur.

De cursus is gratis maar vooraf inschrijven is verplicht. Vindt u werken met de computer nog moeilijk? Volg dan eerst de beginnerscursus Klik&Tik in de bibliotheek.


De Bibliotheek maakt je rijker!

Toeslagenspreekuur

Toeslagen zijn tegemoetkomingen in de kosten voor je zorgverzekering, huur of kind. Deze toeslagen moet u zelf aanvragen bij de Belastingdienst. Heeft u hulp nodig bij het aanvragen van toeslagen? Kom dan naar het Toeslagenspreekuur in de bibliotheek. 

Het aanvragen van toeslagen loont, afhankelijk van verschillende persoonlijke omstandigheden kan het gaan om behoorlijke bedragen. Het kindgebonden budget wordt meestal automatisch toegekend, maar de huurtoeslag, de zorgtoeslag en de kinderopvangtoeslag moeten worden aangevraagd bij de Belastingdienst.

Heeft u daarbij hulp nodig? In de bibliotheek helpen vrijwilligers u gratis met de digitale aanvraag. U kunt van maandag t/m donderdag tijdens kantooruren een afspraak maken via T. (0512) 51 26 80.