De Digitale Voorleestas

Lees mee vanuit onze Digitale Voorleestas met prentenboeken & doe-, zing-, speel- en praatopdrachtjes. Elke week verschijnt er een nieuwe voorleestas, met daarin twee prentenboeken.

Leren in de online bieb!

Online leren! Ook thuis kun je je blijven ontwikkelen. Via de online bibliotheek vind je interessante hoorcolleges, taalcursussen, oude krantenpagina’s en nog veel meer.

Een schat aan informatie!

De Bibliotheek beschikt over een groot aantal digitale informatiebronnen

Op de publiekscomputers in de bibliotheek kun je deze digitale bronnen gratis raadplegen. Een deel van de databanken kun je ook thuis raadplegen. 

Bereslim!

Van prachtige geanimeerde prentenboeken tot leerzame spelletjes. Bereslim heeft pedagogisch verantwoorde computerspellen voor peuters en kleuters. In alle spellen wordt aandacht besteed aan het aanleren van verschillende soorten strategieën. Bereslim is dus leuk én leerzaam! Je kunt de producten gewoon thuis gebruiken.

Boekstartkoffertje

Maak je baby lid en krijg zo'n leuk koffertje! Er zit een boekje met kinderliedjes een babyboekje en een cd in.

Gratis online trainingen

Wil jij je skills op het gebied van timemanagement of digitale vaardigheden versterken? Of lijkt de cursus Digitale fotografie, Yoga, Mindfullness of Gezond eten je leuk? Er zijn wel 28 gratis online trainingen.

Korting met je biebpas

Korting op leuke uitjes in Friesland voor bibliotheekleden! Op vertoon van je biebpas ontvang je verschillende voordelen, van korting tot een gratis kopje koffie. 

Inleverbrievenbus

Kunt u uw boeken niet tijdens openingstijden inleveren? Geen probleem! Ook buiten onze openingsuren kunt u ze inleveren via een inleverbus aan de zijkant van de bieb, in de passage tegenover het Friese Schathuis.

Nooit meer te laat

Met onze inleverattentie wordt u via de mail tijdig geattendeerd op het verstrijken van de uitleentermijn. U kunt dit doen in Mijn Menu. Log vervolgens in met uw pasnummer en pincode . Onder ‘Algemene lenergegevens’ wijzigt u ‘inleverattenties’ in ‘per e-mail’.

NIEUW!

Collectie NIEUW

Nieuwe boeken en films waarover u in de krant of op radio en tv gehoord heeft, vindt u in de collectie NIEUW! Na verloop van tijd komen de titels gewoon in de kast te staan, tussen de andere boeken of films.

Tips Mijn Menu
  • In een oogopslag zien wat u thuis hebt en ook van uw gezinsleden.
  • Een mail ontvangen wanneer er nieuwe boeken zijn in uw favoriete genre.
  • Een verlanglijst aanleggen voor al die boeken die u nog graag wilt lezen.
  • Alles wat u eerder hebt geleend op een rijtje.