Bibliotheek Drachten | Smallingerland


Gezocht: Twee leden voor de Raad van Toezicht. Bekijk de vacature hier


 • Agenda najaar 2022 Ga naar alle activiteiten

  Wil je iets leren, beleven of doen? Wij organiseren dit najaar meer dan 80 verschillende activiteiten. Bekijk online onze agenda of haal een mooie programmaflyer in de bibliotheek.

 • Programma Digi-Taalhuis Bekijk hier het programma

  Programma met ons aanbod op het gebied van basisvaardigheden. Hierin wordt duidelijk beschreven wat je allemaal kunt doen in het Digi-Taalhuis. Welke cursussen, hulp en Spreekuren worden er aangeboden.

 • De Weggeefkast Meer weten

  Neem mee wat je nodig hebt. En geef wat je over hebt! De Weggeefkast in Bibliotheek Drachten is er voor mensen die iets nodig hebben. En voor anderen die iets kunnen missen.

 • Vrijwilligers gezocht Bekijk de vrijwilligersvacatures

  Zo nu en dan kunnen wij wel een paar helpende handen gebruiken. Taalvrijwilligers, mensen met twee rechterhanden voor ons nieuwe FIX-team, onze bezorgservice of misschien spreekt ons FabLab jou wel aan.

 • Pak voordeel met je biebpas Bekijk alle uitjes

  Ga eropuit, en pak voordeel met je biebpas! Als lid van de bieb ontvang je korting op de leukste uitjes in Friesland! Ga jij met korting naar De Naturij, het Kameleondorp of het theater?

 • Oekra├»ne pagina Bekijk details

  Er zijn inmiddels veel initiatieven op gang gekomen om Oekraïense vluchtelingen te helpen. Bijvoorbeeld om te lezen in hun eigen taal of om Nederlands te leren spreken. Hier vind je voorbeelden van deze...


Informatiepunt Digitale Overheid (IDO)

Tegenwoordig kun je van alles regelen via internet. Ook contact met de overheid gaat steeds vaker digitaal. Veel mensen vinden dit lastig. Kun je wel wat hulp gebruiken of ken je iemand die hulp nodig heeft? Kom langs in de bibliotheek.

Meer info over het IDO
Contact met de bibliotheek

De bibliotheek is telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9.00 - 17.00 uur T. (0512) 512 680 of via de mail info@bibliotheekdrachten.nl


 • Hulp tijdens de coronacrisis Bekijk details

  Corona makkelijk uitgelegd voor jezelf of voor iemand die je kent? Uitleg over hoe je online in contact blijft met familie? Hoe werkt een mobiel? Ben je iemand of ken je iemand die hulp kan gebruiken?

 • Podcast over boeken en lezen Naar de podcasts

  Koptelefoon in de aanslag? Want behalve een luisterboek gaat er natuurlijk niets boven een boekenpodcast. We zetten wat interessante podcasts voor je op een rij. Over lezen, luisteren, boeken en bibliotheken.

 • Tijdschriftenbieb tijdschriftenbieb

  Lees tijdschriften op je telefoon of tablet. Van AutoWeek tot Yoga Magazine. De app is gratis voor bibliotheekleden. Je kunt de app downloaden in de App Store en Google Play.

 • Een schat aan informatie Alle digitale bestanden

  De Bibliotheek beschikt over een groot aantal digitale informatiebronnen. Op de computers in de bieb kun je deze digitale bronnen gratis raadplegen. Een deel van de databanken kun je ook thuis raadplegen.