Veelgestelde vragen

Hieronder vind je antwoorden op veelgestelde vragen rondom de maatregelen die de bibliotheek neemt met betrekking tot het coronavirus. Staat jouw vraag er niet bij? Stuur ons een mail (info@bibliotheekdrachten.nl) of neem telefonisch contact met ons op via 0512 512680.

Ik heb nog boeken thuis. Moet ik deze nu inleveren?

We verlengen de inleverdatum van alle geleende materialen met 6 weken. Je hoeft de materialen die je in huis hebt dus niet in te leveren. 
Wil je toch graag wat boeken bij ons inleveren dan kan dit in onze inleverbrievenbus aan de zijkant van de bibliotheek. 

Hebben jullie een afhaal- en bezorgservice?

Speciaal voor onze leden die toch graag een echt boek willen lezen (in plaats van een e-book of luisterboek) hebben wij een Afhaalservice. Je kunt dan drie materialen uitzoeken uit onze catalogus en deze op een afgesproken dag en tijdstip ophalen. 
>> Naar onze afhaalservice

Ben je niet in staat om zelf je boeken op te halen in de bibliotheek? Ben je om gezondheidsredenen aan huis bent gebonden? En is er ook niemand die dit voor jou kan doen? Maak dan gebruik van onze bezorgservice.
>> Naar onze bezorgservice

Kan ik nog materialen reserveren en afhalen?

Gelukkig blijft het transport tussen de bibliotheken in Friesland rijden waardoor het maken van reserveringen mogelijk blijft.

Heb je een boek gereserveerd? Er wordt contact met je opgenomen om een afhaalafspraak te maken.  

Zijn er andere manieren om te blijven lezen nu de bibliotheek gesloten is?

Ja, die zijn er:

  • E-books en luisterboeken: Als bibliotheeklid heb je ook toegang tot een grote collectie e-books en luisterboeken. Je leent en leest ze gemakkelijk in de nieuwe Bibliotheek-app. >Meer info 

  • Delpher: Op Delpher vind je miljoenen gedigitaliseerde teksten uit Nederlandse kranten, boeken en tijdschriften die je allemaal woord voor woord kunt doorzoeken. >Naar Delpher

  • Er zijn ook e-books en luisterboeken beschikbaar voor kinderen. Juist voor hen is het belangrijk om te blijven lezen. Drie weken niet lezen, betekent een teruggang in leesniveau. Pak daarom eens vaker een boek, of probeer eens een andere manier van lezen (luisterboek, e-book of digitaal prentenboek) met de kinderen. Kijk voor inspiratie op onze jeugdpagina

  • Maak gebruik van onze afhaalservice. >Naar afhaalservice

Ik heb kaartjes voor een activiteit. Gaat dit door?

Helaas hebben we alle fysieke activiteiten tot 20 april 2021 moeten annuleren. Had je een kaartje gekocht voor één van onze activiteiten? Er wordt persoonlijk contact met je opgemomen en je krijgt het bedrag op je rekening teruggestort.

We organiseren wel een aantal leuke online activiteiten. Kijk voor een overzicht in onze agenda

Zijn jullie nog bereikbaar?

Heb je een vraag? Bel of mail ons gerust. Wij zijn van maandag t/m vrijdag telefonisch bereikbaar tussen 09.00 en 17.00 uur op 0512 512680. Ook kun je ons mailen op info@bibliotheekdrachten.nl

Hoe blijf ik op de hoogte?

We proberen je zo veel mogelijk op de hoogte te houden via de website, Facebook en onze nieuwsbrief.

Je kunt je abonneren op de nieuwsbrief via deze link.