Uit het leven van een hond

Saskia - Leidinggevende programmalijnen Participatie en zelfredzaamheid, Persoonlijke ontwikkeling en Klassieke bibliotheek

Saskia tipt het boek Uit het leven van een hond van Sander Kollaard. Het verhaal speelt zich af op één, bloedhete zaterdag in het leven van Henk van Doorn. Henk is 56 jaar, hij is IC-verpleegkundige en gescheiden. Deze ochtend blijkt zijn hond Schurk ernstig ziek te zijn. De hond zal binnenkort sterven. Hierdoor beseft Henk de vergankelijkheid van het leven, de kwetsbaarheid en hoe snel het voorbij kan zijn. Hij zet dit besef terstond om in een aanstekelijk ‘pluk de dag’ gevoel. En hij eindigt deze (niet) gewone dag in dronkenschap op de bank, samen met zijn hond.

Saskia: Ik vond dit een  heel verrassend boek. De titel zet je op het verkeerde been. Het gaat helemaal niet om het leven van het hond. En de gewone dag blijkt helemaal niet zo gewoon te zijn. Henk maakt er een aanstekelijk mooie dag van.

Het boekje leest makkelijk weg. Geen moeilijke taal, maar het komt wel bij je binnen en zet je zeker aan het denken: dat de tijd maar één richting kent; dat we zo kwetsbaar zijn; dat we zo eenzaam zijn, hoeveel liefde we ook vinden. Maar het mooie is dat deze inzichten je volstrekt niet somber maken. In tegendeel!"

E-book

Uit het leven van een hond is voor bibliotheekleden te lezen als e-book. Je kunt hierbij kiezen voor het lezen op een e-reader óf op een smartphone, tablet of laptop.