Dit is mijn moeder

Ellen - Informatiemedewerker

“Als bezoekers van de bibliotheek hun boeken terugbrengen kijk ik altijd even of er iets voor mij tussen zit.” Ellen is ruim 18 jaar werkzaam in Bibliotheek Drachten als informatiemedewerker en heeft in die 18 jaar dus heel veel boeken voorbij zien komen.“Een boek moet me meteen aanspreken, anders leg ik ‘m terug.” Ondanks dat Ellen een echte boekenliefhebber is merkt ze dat ze lang niet altijd aan lezen toekomt. “Ik moet er echt even voor gaan zitten, zondagochtend na het ontbijt vind ik een fijn moment. Ik hou van diepgang, een beetje psychologisch. Maar wel licht geschreven en het liefst niet te dik!”

Het boek Dit is mijn moeder van Tommy Wieringa heeft ze net uit en vindt ze echt een aanrader. “Dit boek is zo fijn om te lezen dat het van mij zelfs nog wel wat dikker had mogen zijn!”


Dit is mijn moeder

Tommy Wieringa beschrijft in dit boek zijn roerige band met zijn moeder. Als Wieringa twaalf jaar oud is, verkiest zijn moeder een avontuurlijker leven elders. Hoewel ze zeer aan elkaar zijn verknocht, wordt hun contact sindsdien getekend door strijd. In 2015 overlijdt zijn moeder aan borstkanker.“Ik vind dit een prachtig portret van zijn moeder. Ondanks hun strijd lees je tussen de regels door hoeveel hij van haar houdt. Geweldig hoe hij situaties en gevoelens kan opschrijven! Door het hele boek te lezen krijg je een heel mooi en compleet beeld van hun complexe relatie. ”De boeken van schrijver Tommy Wieringa hebben Ellen altijd al aangesproken. “Hij schrijft met humor en heeft een hele lichte schrijfstijl. Hij benoemt dingen niet direct maar hij zegt heel veel tussen de regels door. Zo kan hij zware thema’s behandelen en er toch geen zwaar boek van maken.”


Toon Tellegen

Naast deze boekentip wil Ellen nog iets anders kwijt. “De boeken van Toon Tellegen vind ik ook geweldig. De hoofdpersonen in zijn boek zijn altijd dieren. Wat ik zo leuk vind is dat deze dieren enorm herkenbare menselijke emoties hebben. Net als Tommy Wieringa kan hij op deze manier een serieuze boodschap verpakken in een licht en humoristisch verhaal. Prachtig!”

E-book

Dit is mijn moeder is voor bibliotheekleden te lezen als e-book. Je kunt hierbij kiezen voor het lezen op een e-reader óf op een smartphone, tablet of laptop.