Amsterdam

Jacob - Informatiespecialist

Russell Shorto - journalist voor The New York Times Magazine - woonde vijf jaar in Amsterdam. Zijn dagen in Amsterdam begonnen ermee dat hij de deur van zijn appartement uitging met zijn zoontje in zijn armen, hem in het kinderzitje aan het stuur van zijn fiets vastgespte en vervolgens door Amsterdam fietste op weg naar de Marokkaanse oppas. Onderweg observeerde en analyseerde hij de stad.

Jacob: "In een zeer prettige schrijfstijl neemt hij je mee door de levendige geschiedenis van Amsterdam en val je van de ene in de andere verbazing. Je komt dingen te weten die je nog niet wist en je kunt tal zaken voortaan beter duiden. Kortom je gaat de geschiedenis en de mentaliteit van de meest vrijzinnige stad van de wereld beter begrijpen.

Het  huidige debat over tolerantie raakt ook aan het thema van dit boek: wat is de status van het liberalisme op dit moment, wordt het verkeerd ge├»nterpreteerd of te ruim genomen, in welk zin is het van belang voor de westerse waarden en wat is de toekomst ervan?"

E-book

Amsterdam is voor bibliotheekleden te lezen als e-book. Je kunt hierbij kiezen voor het lezen op een e-reader ├│f op een smartphone, tablet of laptop.