Wanneer wordt het eindelijk weer zoals het nooit is geweest

Tjitske - Informatiespecialist

Tjitske werkt al bijna veertig jaar in de bibliotheekwereld. Tjitske: “Het werken hier is zo leuk omdat je van alle vakgebieden iets leert, als je boeken inkoopt moet je goed op de hoogte zijn. Ik ben erg breed geïnteresseerd dus dat past goed bij me!” Die brede interesse zorgt er waarschijnlijk ook voor dat Tjitske eigenlijk veel boekentips heeft. “Ik vind ze allemaal geweldig. Als ik dan toch één moet kiezen dan ga ik voor een vrij onbekend boek: Wanneer wordt het eindelijk weer zoals het nooit is geweest van Joachim Meyerhoff!”


Wanneer wordt het eindelijk weer zoals het nooit is geweest 

Wanneer wordt het eindelijk weer zoals het nooit is geweest is een autobiografische roman over een jongen die in de jaren zeventig opgroeit bij een psychiatrische inrichting waarvan zijn vader directeur is. Tjitske: “Je krijgt door dit boek inzicht in de wereld van psychiatrische patiënten, ongelofelijk wat voor ellende er allemaal is.” De soms best trieste inhoud wordt volgens Tjitske nooit echt zwaar.

“De schrijver weet het verhaal op een lichte manier te vertellen, afgewisseld  met hilarische anekdotes zoals die over het kerstfeest dat het gezin altijd samen met de patiënten viert. Tijdens het lezen moest ik vaak hardop lachen, dat gebeurt me haast nooit bij een boek.”Meyerhoff heeft nog een boek over zijn leven geschreven: Ach, deze leegte, deze verschrikkelijke leegte. Hierin vertelt hij over de periode dat hij naar de toneelschool gaat en bij zijn grootouders intrekt. “Ook zijn grootouders zijn bijzondere mensen, dit boek is ook echt een aanrader”, aldus Tjitske. Het derde deel komt binnenkort uit.

LuisterBieb

Wanneer wordt het eindelijk weer zoals het nooit is geweest is te downloaden als luisterboek in de LuisterBieb app. Voor bibliotheekleden is dit boek gratis beschikbaar.