Van 10 t/m 18 maart is het weer tijd voor de Boekenweek! Dit jaar staat het thema Natuur centraal. In Bibliotheek Drachten staan er tijdens de Boekenweek een aantal leuke activiteiten en acties op het programma.

Meer natuur tijdens de Boekenweek? Leen een persoon uit Smallingerland met een natuurpassie via Leen een Fries, het nieuwe platform van de Friese bibliotheken. Op LeeneenFries.nl kom je in contact met Friezen die je een bijzondere plek kunnen laten zien, je iets nieuws kunnen leren of je een mooi verhaal kunnen vertellen. Speciaal voor de Boekenweek hebben Anne Peenstra en Hans Kuypers een activiteit georganiseerd. 

Leen Anne via Leen een Fries

Anne Peenstra maakt op zaterdag 17 maart om 14.00 uur een wandeling op It Eilân (Het Eiland) te Goëngahuizen. Tijdens de wandeling vertelt hij over het landschap, de natuur en de bewoners. Deelname is gratis, er kunnen maximaal 10 personen mee.
Je kunt je aanmelden door Anne te lenen via de website Leen een Fries. Hiervoor dien je eerst een profiel aan te maken. 

Leen Hans via Leen een Fries

Vlinderhobbyist Hans Kuypers vertelt 17 maart in de bibliotheek over zijn passie dag- en nachtvlinders. Welke soorten komen er in Smallingerland voor en hoe kun je ze determineren? De presentatie van Hans begint om 11.00 uur. Je kunt je aanmelden door Hans te lenen via de website Leen een Fries. Hiervoor dien je eerst een profiel aan te maken. 

Win een cursus Natuurfotografie

Tijdens de Boekenweek geven we een gratis cursus Natuurfotografie weg. Tijdens deze tweedelige cursus van fotograaf en docent bij de Fotofabryk Pieter Postma, leer je kijken als een echte natuurfotograaf. De cursus start op 17 mei en bestaat uit twee bijeenkomsten.

Wil je kans maken op deze cursus? Stuur dan jouw allermooiste natuurfoto vóór 19 maart naar info@bibliotheekdrachten.nl.

Tasje vol verrassingen

Haal tijdens de Boekenweek dit mooie linnen Boekenweektasje, gevuld met de beste boeken die een link hebben met natuur.

Welke boeken in het tasje zitten is nog een verrassing, van natuurlijke romans tot de mooiste vogelboeken. De boeken zijn met zorg uitgekozen door onze informatiespecialisen. Zolang de voorraad strekt.